среда, 23. март 2011.

Slovenija

Ljubljana
Ako se odlučite da posetite Sloveniju provod zasigurno neće izostati, a sa sobom ćete poneti lepe uspomene. I poželećete da se opet vratite. Ono što je dobro jeste da je Slovenija dobar izbor i leti i zimi. Gužvi na granicama nema a za svega šest sati kolima ste u ovoj lepoj zemlji. jezička barijera ne postoji, a razumećete se uspešno, pa makar svako govorio na svom jeziku.

Maribor
Bilo da se za putovanje u Sloveniju odluče porodice, poslovni ljudi i ljubitelji aktivnog odmora, niko od njih neće pogrešiti jer će u Sloveniji svakako imati šta da rade. Šetače će opuštati tišina planina, a sportske planinare, skijaše, bicikliste, kanuiste, jedriličare, ribolovce, lovce, igrače golfa, jahače itd. živopisne prirodne lepote, koje im omogućavaju da uživaju u svojim sportovima. 


Jezero Bohinj
Ukoliko ne skijate, zimi se možete sankati ili jahati konje u blizini Bohinjskog jezera. U proleće, leto ili jesen skijališta se pretvaraju u pešačke staze ili staze za vožnju biciklom. Ova zemlja je mnogo uložila u banjski, velnes i sportski turizam, tako da svako ko vodi računa o zdravom životu ovde može da nadje sve što mu je potrebno. 

grad Piran

Da se Slovenci vode motom "za svakog po nešto" svedoče brojne terme u kojim se može uživati tokom cele godine. Trendovi u turizmu se prate, obnavljaju se kapaciteti, osavremenjuju se i osmišljvaju nove aktivnosti. Slovenija u svoju bogatu ponudu planira da uvrsti i rafting.

    Mislim da je ovo sasvim dovoljno da razmislite o poseti ove prelepe zemlje koja i nije tako daleka!

1 коментар: